הקהילה בחברה הדמוקרטית מתפתחת והופכת למסגרת הערכית והארגונית המשמעותית והאפקטיבית, שבה מעוצבת איכות החיים של היחיד בכל הקשור לחינוך הפורמאלי והבלתי פורמאלי, ליחסים בין אדם לחברו בקהילה, תרבות הפנאי, איכות הבריאות ואיכות הסביבה.
העידן הפוסט-מודרני (מהפכת המידע, טכנולוגיה עילית, ומעמד "הכפר הגלובלי") והשינויים הרבים והמהירים מזמנים לנו אתגרים רבים, מגוונים ומורכבים, הדורשים פיתוח של מנהיגות חברתית בקהילה.
תם עידן המנהיג הדגול שיודע הכול וכיום נדרשת מנהיגות משתפת ומשותפת, על מנת להתמודד בהצלחה עם האתגרים. מנהיגות כזו תסייע לרשות, למוסדות השונים ולחברי הקהילה להתמודד טוב יותר, באופן ממוקד ומהיר יותר, עם אותם אתגרים, ולספק מענה לצורכי הקהילה במטרה לקדם אותה ואת היחידים שבה.
אנו במכון יוספטל מאמינים בתפיסה הפרו-אקטיבית (נקיטת יוזמה ולקיחת אחריות) המציבה את היחיד בתפקיד ה"נהג (מנהיג) של חייו", וממנה עולה הצורך שהקהילה תפתח ותצמיח את חבריה ותטפח בה מנהיגות חברתית. מנהיגות כזו תדע לזהות ולסמן את חזון הקהילה ולפעול למימושו באופן שיטתי ועקבי, באמצעות שיתופי פעולה של כלל חברי הקהילה ומוסדותיה, ובאמצעות הובלת תכניות עבודה אופרטיביות.